|
Post by ReFaN on Oct 9, 2005 12:55:31 GMT 2
1999 JAV, Istorinė drama. Rež.: Luc Besson. Vaid.: Milla Jovovich, John Malkovich, Faye Dunaway, Dustin Hoffman, Pascal Greggory, Vincent Cassel, Tcheky Karyo, Richard Ridings, Desmond Harrington, Timothy West. Tai vienas gražiausių, didingiausių pastarųjų metų filmų apie tikėjimą, meilę, ištikimybę… Nuo pat mažų dienų Žana D'Ark buvo auklėjama katalikiškoje šeimoje. Ji tvirtai tiki į Dievą, kiekvieną dieną eina išpažinties ir stengiasi džiaugtis kiekviena gyvenimo akimirka. Netrukus, mergaitė pradeda girdėti balsus iš dangaus ir matyti Dievo viziją. Vieną dieną, pakilus vėjui, laukuose ji suranda kardą. Vos sugrįžusi į kaimą, kurį jau atakavo anglų kariuomenės smogikai, ji tampa savo sesers žiauraus nužudymo ir išprievartavimo liudininke. Tai buvo pirmasis Ženklas… Po septynerių metų Žana D'Ark (Milla Jovovich) atvyksta į Chinoną, kur tuo metu gyvena Prancūzijos valdytojas Charlesas (John Malkovich). Jis negalėjo būti oficialiai karūnuotas tol, kol anglų kariuomenė buvo užgrobusi Reimsą, kuriame buvo karūnuojami ir šventinami visi Prancūzijos karaliai. Po atviro pokalbio su jau gerai žinoma Dievo pasiuntine Charlesas, paklausęs savo anytos Yolandos D'Aragon (Faye Dunaway) patarimo, leidžia jaunutei merginai vadovauti Prancūzijos kariuomenei. Nors pagrindiniai pulko stipruoliai Gillesas de Raisas (Vincent Cassel) ir Jeanas Dunoisas (Tcheky Karyo) nelabai tikėjo Žanos mokėjimu jodinėti ant žirgo ir koviniais sugebėjimais, jaunoji drąsuolė greitai išsikovoja saviškių pasitikėjimą ir anglų kariuomenės vadeivų pyktį. Viena po kitos yra išlaisvinamos Orleano tvirtovės, o į pagrindinį mūšį Žana D'Ark pakyla būdama sunkiai sužeista. Visagaliai anglai nejuokais išsigąsta mergaitės, su Dievo vardu vedančia karius į mūšį. Greitai savo vartus atveria ir Reimsas, kurio katedroje Charlesui buvo uždėta karūna. Tačiau netrukus sėkmė nusisuka nuo Žanos D'Ark. Nesėkmingai baigiasi mūšis prie Paryžiaus tvirtovių - Charleso VII-ojo pažadėtojo pastiprinimo Žana taip ir nesulaukė. Tuo tarpu, ta pati Yolanda D'Aragon pradeda skleisti idėjas, kad kovotoja už Prancūzijos laisvę išprotėjo. Sekančiame mūšyje mergina patenka į iš anksto suplanuotus spąstus ir atsiduria nelaisvėje. Žana D'Ark nugabenama į Ruaną, kur prasideda nusidėjėlės prieš bažnyčią teismas. Tačiau savo poelgius drąsuolė sutinka aptarti tik su jai vienai pasirodančiu žmogumi (Dustin Hoffman), kuris vienintelis yra ir jos Dievas, ir advokatas, ir budelis. Tuo tarpu, Prancūzijos karalius, dėl kurio Žana kovojo ir rizikavo savo gyvybe, palieka Žaną D’Ark likimo valiai… uk.youtube.com/watch?v=233wPBjHBH0
|
|
|
Post by ReFaN on Oct 9, 2005 12:56:39 GMT 2
nu jau koks geras filmas!man Milla visada patiko kaip aktore,bet cia atsiskleide itini gerai jos sugebejimas isijaust i vaidinama personaza...tikrai idomus filmas
|
|
|
Post by Hellena on Oct 9, 2005 19:24:26 GMT 2
o mano visos penkios akys y malkoviciu buvo ;D ;D
|
|
|
Post by Kemeta on Oct 9, 2005 19:27:31 GMT 2
o as kazkada ziurejau ir nepabaigiau..
|
|
|
Post by sepulture on Oct 9, 2005 20:09:27 GMT 2
labai geras filmas!moralas irgi geras(aisku lai kiekvienas ji suprnta kaip nri)grazei pasisaipyta is yrancios viduramziskos religijos..."matei tai ka norejai matyt"-geri zodzej.. milla prmkrt mn taip patiko!nrs ir nera tandartine grazole bt ji n grazi buvo...bt dar patiko tetos replika-net yro bruozai svelnesni uz jos:DDDD tiesa...bt koke nauda is to grozio?(na jau ne i tema nuvareu:D) pasikartosiu-flmas labai geras
|
|
opera
Pradinukas
Lituaniste
|
Post by opera on Oct 10, 2005 13:17:28 GMT 2
O as irgi ziurejau ir nepabaigiau...ne mano stiliaus filmas,bet gal ir neblogas:)
|
|
|
Post by Kemeta on Oct 10, 2005 16:59:41 GMT 2
man tai jis kazkoks per daug uztestas buvo..
|
|
|
Post by ReFaN on Oct 10, 2005 18:29:04 GMT 2
labai geras filmas!moralas irgi geras(aisku lai kiekvienas ji suprnta kaip nri)grazei pasisaipyta is yrancios viduramziskos religijos..."matei tai ka norejai matyt"-geri zodzej.. milla prmkrt mn taip patiko!nrs ir nera tandartine grazole bt ji n grazi buvo...bt dar patiko tetos replika-net yro bruozai svelnesni uz jos:DDDD tiesa...bt koke nauda is to grozio?(na jau ne i tema nuvareu:D) pasikartosiu-flmas labai geras o man ji kazkuo grazi ir zavi =)
|
|
|
Post by sepulture on Oct 10, 2005 23:23:52 GMT 2
dbr ipc ir mn
|
|
|
Post by ReFaN on Oct 11, 2005 13:58:49 GMT 2
kaip malonu <=D man ji kazkuo ipatinga,bet blemba net neisivaizduoju kuo <=D
|
|
|
Post by ReFaN on Oct 11, 2005 13:59:30 GMT 2
man tai jis kazkoks per daug uztestas buvo.. na man tikrai toks nepasirode..man atrodo,kad kaip tik viskas savo vietose ir labai laiku.
|
|
|
Post by Hellena on Oct 11, 2005 18:26:18 GMT 2
as tai labeusei luzau is to kur ape karda kaip jis pievoj acirado tas blogas senis kur vardino visas galimybes ir galeusei "bet ne!! tau butinai reikejo issirinkt is visu logisku paaiskinimu sita!" :DDDDD
|
|
|
Post by sepulture on Oct 11, 2005 18:47:00 GMT 2
na ipc geras ten gabalas buvo:D parodo nekaltu mergeliu bukuma:DDD tikek bet jau normmose:D
|
|
|
Post by ReFaN on Oct 11, 2005 18:49:03 GMT 2
aha,ten smagiai aiskino apie karda ;D
|
|
|
Post by sepulture on Oct 11, 2005 19:16:35 GMT 2
o tas senis tai velnes ar dievas?
|
|
|
Post by Hellena on Oct 11, 2005 19:21:19 GMT 2
nu nepanasu y dieva:DD
|
|
|
Post by sepulture on Oct 11, 2005 19:22:18 GMT 2
bt ir i velne kad nuodemes atleidineja
|
|
|
Post by ReFaN on Oct 11, 2005 20:49:31 GMT 2
nu kazkokias pareigas visvien atlieka =D gal cia jos sielos teisejas a dar bbz kas =D
|
|
|
Post by sepulture on Oct 11, 2005 20:50:59 GMT 2
bbz trbt:DDDDD
|
|
|
Post by ReFaN on Oct 11, 2005 21:01:41 GMT 2
turbut ;D
|
|